Tankar på tunnelbana mot Tensta


Är det bara jag som putsar mina skor på sätena i smyg på tunnelbanan?
Jag stoppar skon under sätet mitt emot och putsar fören på skon. 
Tänk vad mycket skit det finns i tunnelbanesätena, det måste liksom bara välla upp bacilusker och andra äckliga partiklar när man sätter sej på de där sätena. Tänk att få göra ett sånt där bacill-test man fick göra på biologin i högstadiet, då man skulle trycka en rund platt burk med nån slags gelé i på en sak eller lägga till exempel ett hårstrå i den platta geléburken för att efter en vecka få se hur mycket smuts och baciller det finns på saker. Ja tänk att få göra det testet på ett säte i en tunnelbanevagn. Då skulle jag nog färdas sittandes i en sopsäck varje gång jag åkte tunnelbana eller en enklare lösning på problemet är ju att jag helt enkelt skulle stå upp och åka. Men då har vi ju ett annat problem hålla-i-sej-stängerna, fy bubblan de lär ju vara översvämmade med äckelpäckel. 

Visste ni förresten att rulltrapperäckena är livsfarliga

 // Tekla

Baba Sonic



// Pixelpanda

...och det kommer att växta blommor ur asfalt och betong

I natt gjorde jag någon dumt. Jag lovade en pojke en flicka som skulle bygga honom en stad, där det växer blommor ur betong och asfalt.

Flickan har lång, svart poplugg. Hon kommer att säga till honom att han är havet, solen, träden och en semla. Sen kommer hon ta hans hand och viska något som inte jag kan tala om vad det är, för det kommer bara att vara för hans öron. Och när hon viskat färdigt, så kommer hon att rodna, för hon kommer att vara så kär att det faktiskt kommer bubblor från hennes skratt och han kommer behöva peta bort glitter från hennes ögon för att hon inte ska bli blind, för hennes ögon glittrar på riktigt. Hon kommer knappt kunna hålla tillbaka sitt såpbubbelskratt, för hon kommer tycka att han är så fin.
Jag tror att hon hittar honom lagom till sommaren.


Och jag borde inte lova såna saker. Tänk om jag inte kan hålla det!?


Jag gjorde säkert in miljon andra dumma saker i natt, men det tänker jag faktiskt inte tänka på.


// Pixelpanda

PUSS

Men att agera ofrivilligt hemsläp är inte så jävla roligt som man kan tro. Det resulterar endast i IKEA-konst och ångest uppblandat med.. eh ja.. typ alkohol.. eh FAN. Men man kan ju alltid, alltid! Som jag säger ALLTID skratta åt eländet. Ha Ha. 

Men jag kanske borde sova ruset av mig istället för att försöka prestera något klokt. 


// Pixelpanda

ÅT HELVETE MED ALLT

Jag vet inte

Allt jag vill göra om dagarna är att ligga i soffan och titta på obetydliga och hjärndöda tv-program. Jag vill ha andras elände att gotta mej i. Jag vill inte ha mitt eget längre.

Det är något som brustit inom mej.
Jag orkar inte alltid vara "vuxen" med allt vad det innebär. Samtidigt som jag faktiskt blir stolt över mej själv när jag klarar av vissa saker. Fast det samtidigt känns som jag bara vill lägga mej ner på min säng och bara ja va tills allt är över. Tills jag vaknar upp en dag och har ork igen ork och vilja. Men någonstans i mej inser jag att det inte fungerar att lägga sej ner på sängen nej det handlar om att kämpa och har jag kommit hit då fan ska jag inte tappa greppet om verkligheten nu.
Inte nu och inte i morgon

// Tekla




23.54

och jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Jag dricker te istället, vilket resulterade i en brännskada i munnen....

// Pixelpanda

Morgondagsångest

Jag ska upp tidigt imorgon, jag ska träffa min läkare. Jag borde alltså ligga och sova för länge sen, men istället så lindrar jag min morgondagsångest med musik och kortspel.


Kvällens stora insikt är att jag har lyckat planera in alldeles för mycket saker imorgon för att mina två armar och min hjärna ska klara av det...

10.00 Läkartid, åt skogen med henne, hon är nog den torraste människan jag har träffat i hela mitt liv.

Ca 11.00 repa teater med Ullis, Maja och Bamse.

14.00 Morderna museet med Jos. Och då ska jag gärna ha hunnit ta en vända i den stora staden mellan teaterrep och Morderna.

Efter morderna, 16.00 (?) Väcka odjuret Pontus ur sin eviga dvala och sociala avskärmning och härja på stan.

Och här ska även frukost, lunch och någon form av mellis petas in. Jag vet att det inte är överdrivet mycket saker men eftersom det är sjukt viktiga saker och jag knappt klarar av en sak på en dag så blir jag sjukt stressad.


Jag har också insett att jag helt har glömt bort att äta idag förutom min relativt sena frukost och nu är jag hungrig men jag vägrar att ställa mig och laga mat och äta 22.56 en tisdag när jag borde sova för att inte skrämma slag på min stackars läkare, hennes hjärta skulle väl stanna om hon såg mig innan morgonkaffet. Nu dricker jag förvisso inte kaffe längre eftersom jag får hjärtklappning och mår när jag dricker för mycket.


// Pixelpanda

Skivbutiksdröm

Igår jobbade jag i en skivbutik. Det var kankse inte min skivbutiksdröm men ett steg i rätt riktning.

Det vore ju himla fint att få sitta med skivor hela dagarna och prata musik med folk som har ett genuint intresse för musik och inte bara viss sorts musik, och således vägrar att ens försöka lyssna på något annt, gud jag tål inte sådana människor, dom får mig att vilja kräkas och jag tappar helt lusten att umgås med dom, kan knappt se på dom utan att bli förbannad. Eh, kankse inte min mest positiva egenskap men det är så det är. Men hur som, jag blir sällan så lycklig som när jag får prata med musikintresserade människor och tänka långsökt, inspirera och inspireras, lyssna och bli kär. Jag älskar det. Och jag är ändå inte någon som har ett sånt genuint musikintresse, jag bara älskar att andra brinner för det.







// Pixelpanda

HEM LJUVA HEM


eller?
jo

jag är hem hemma. det kan vara riktigt skönt att åka hem det är lite som att ta semester från livet ett tag, och det behöver man ibland.
och få insikt på livet. på mitt liv.
jag har försummat mej alldeles.
men nu blir det skärpning

// Tekla

Lily Allen

Att jag inte har tänkt på det förut. Eller jo, det har jag men bara lite, så där så tanken bara har slagit till väldigt snabbt någon enstaka gång.

Lily Allen är helt fantastisk. Jag kan inte låta bli, Lily Allen får mig endast att vilja flytta till England och klä mig i färgglada puff-puffklänningar, skaffa mig en knivskarp linjallugg, stora örhängen och dricka för mycket och bli utburen av någon muttrande vän/vakt/vänlig människa. Åh, jag vill nu. Nu, nu, nu!




//  Pixelpanda

Fett och socker!

Idag spökade jag på som bara den! Först med Josse sedan med Mange!

Jag och Josse åkte tunnelbana och analyserade konst på Hornstulls tunnelbanestation. Det blir kanske lite för mycket fnitter och lite för lite analys när vi gör saker men brukar ändå funka bra i samtal och analys..



Tänk: Japansk tonårstjej på semester.



Tänk: Inte alls.

Mange drog med mig på en tunnelbana som faktiskt åkte hem till mig där vi åt så mycket så att vi nästan sprack upp. Vi såg på film och tuggade med öppen mun. Det får man göra när man har Mange på besök. Mange är fin han, fin som.. ja fin som.. ja lite som en katt.



Fett och socker!




En matlåda... eh jag orkade typ inte äta någon kaka alls... så jag gav allt till Mange.

// Pixelpanda

Linnea

Åh, om allt vill sig väl så kommer Linnea hit i slutet av februari. Som jag har längtat efter henne! Hon är så fin att jag får andnöd. Nu håller jag en tumme och hoppas för allt vad jag är värd att det inte skiter sig nu. Med Linnea vill jag dansa, dricka vin, fika på stan, kika i butiker och dricka te.

// Pixelpanda

Woho!

Jag var ute och gick idag. Jag trillade och slog mig. Så nu har jag världens ballaste skrapsår på benet! Och jag tycker att sår och skador är ascoolt, faktiskt. En gång tog jag blodprov och fick superont i armen och ett plåster, tyckte själv att det var asballt men min omgivning tittade på mig och undrade tyst om jag var riktigt klok. Chantal klämmde till och med fram något i stil med "att det skulle nog en lågstdiekille också tycka... " sen såg hon på mig med en skeptisk min.

Men jag, som sagt tycker det är tufft. Jag är tuff. Jag har skrapsår och blod över hela benet!





Woho! Det gjorde inte alls särskillt ont och sen så hjälpte papi mig att sätta på plåster.



Papi kirrade biffen!


// Pixelpanda

Jag saknar

Jag saknar att känna doften av honom, den där som man bara kan känna om man stoppar in näsan bakom örat på någon.
Jag saknar att känna mina händer mot hans hud, hans mot min. Jag saknar folköl och kyssar sent på natten. Jag saknar hur allt stannade upp varje gång han kysste mig. Jag saknar att hålla honom i handen. Jag saknar att le bara av att höra hans röst. Jag saknar hur han stog i sin säng och sjöng. Jag saknar att gå brevid honom och vara liten. Jag saknar hans ansikte mot min hals. Jag saknar lukten av hans cigaretter. Jag saknar att vakna brevid honom och krypa närmare bara för att han är så varm och mjuk. Jag saknar alla konstiga ideer han hade. Jag saknar att hita små spår av honom i mina kläder.

Och jag drömde om honom igen.
Och det gör ont, att ligga vaken och sakna.
Och allt jag kan tänka på är hans axlar. Dom var inte ens särskillt speciella, bara vanliga. Han var vanlig, inget speciellt. Egentligen.

Ändå så går jag sönder och dör varje gång jag tänker på honom, han som inte alls är något särskillt, han som är helt vanlig.


Jag saknar. Jag saknar och Jag saknar. Jag drömmer jag drömmer och jag vaknar, sen drömmer jag igen.

Axlar, nacke, händer. Kyssar och en ipod, sent så sent på en förortsgata.

// Pixelpanda

jag flyttar


i morgon. och jag är nervös.

det är ju som så att jag flyttar ut i morrn från sörbyplan 3, men jag flyttar inte in någonstans förrän den 1 mars.
men det har löst sej, jag ska bo i tensta i två veckor i ett kollektiv, det är nog det som jag är mest nervös för.
jag är alldeles för blyg för sånt. 

det blir femte gången jag flyttar på ett och ett halvt år. å jag som aldrig flyttat någonstans innan jag fyllde 21.
jag är så jäkla dålig på själva flyttandet, men det finns en sak jag är bra på när det gäller flyttning att få andra att bära mina saker till släpkärran. men i morgon får jag ta i med hårdhandskarna och visa upp mina eeh muskler.
jag tänker inte ha nåra små incidenter, som när jag skulle flytta till studentgatan och råkade lägga mobiltelefonen i släpkärran. jag kunde ju inte veta att jag under min bakfylle-förvirring stoppat telefonen i morgonrocksfickan som i sin tur lades i släpkärran.

nu är mitt liv åter igen nedpackat i flyttkartonger och papperskassar.
det har inte riktigt sjunkit in än att jag inte ska bo här längre att det i natt faktiskt är min sista natt på sörbyplan

// Tekla

jobb jobb jobb


det ekar i mitt kök, det enda bordet jag har är en uppochnervänd kartong och jag har för mycket mat i kylskåpet. på torsdag flyttar jag ut från sörbyplan 3.

 jag jobbar inte på en hel vecka. det är knappt jag kan förstå det själv. hurra. det ska bli riktigt gött. det vilar någon dålig stämning över personalandan på jobbet. som drar ner humöret. man kan vädra lukten av missnöjdhet redan i trappen upp till kontoret och när man öppnar dörren kan man ta på bitterheten. jag märker det inte först men så kommer jag på mej själv med att vara exakt som de andra. det är hemskt jag blir smittad, jag vill inte vara bitter över mitt jobb. men ibland får jag lov att vara missnöjd som idag till exempel när de planerar in min lunch 9.45. 
men för det mesta är det helt ok. 
när en tant öppnar dörren när jag plingat på och utbrister glatt emelie, och hon under vår promenad säger jag sa till min dotter igår jag hoppas det är soligt och att det är emelie som kommer för en promenad i årstaskogen i morgon. då blir jag varm i hjärtat



// Tekla

Aj

Jag har väldigt ont i magen och näringsbrist. Ajajaj. Åt skogen med Engelsk mat....

London är min favoritstad

Jag älskar London men det första jag tänker på där är inte dator och internet, jag har alltså inte kunnat läsa i mina älsklingsbloggar sen i torsdags, detta ställer till problem då jag läser ganska många bloggar. Nu måste jag lästa ikapp flera dagar på bara en kväll. Eh. Stora problem.

Människor slutar aldrig förvåna mig, seriöst. Jag har under mitt Londonbesöt bevittnat saker som.. ja.. saker som inte är okej, folk som ränner runt i t-shirt och flip-flops mitt i vintern, tjejer med öppna höklackade skor utan vare sig strumpor eller strumpbyxor på sig, trinda flickor i neonfärgade, korta tyllkjolar som åt fet mat sent på natten, och väldigt mycket annat som jag inte begrep mig på alls.

Och vad är grejen med Englands "matkultur"? Salt, vinäger, fett, bröd med hysteriskt mycket konserveringsmedel i och allmänt skräp. Fy! Många kalorier och ingen näring... Bevare.

Utöver hemska syner och dålig mat så var det trevligt, lekte med Alex och spökade runt en del på egen hand. Kikade i butiker. Köpte två skivor på någon skivrea och massa annat trams.

London

Jag och Farfar efter vi varit på Tates



London är fint, dit åker jag igen, igen och igen!

// Pixelpanda

flyttning

jag är i flyttar-tagen.
och jag har precis pajat ena flyttkartongen genom att råka sätta mej i den, jag trodde ju det var stolen.

som jag skrev i tidigare inlägg. det ska vara jag till allt.

igår till exempel råkade jag tappa min ipod i trappen på jobbet. först ner på trappsteget men den nöjde sej inte med det. nej den skulle promt dyka ner fyra meter rakt ner i stengolvet. ajöss och tack för fisken med den. jag blev helt förstörd.

nästa fredag blir jag bostadslös i ungefär två veckors tid. det svåraste är att veta vad jag ska packa ner i min rulleväska som under den tiden ska vara mitt liv. jag som är så oerhört dålig på att packa lätt. jag tar ju med mej nästan hela min garderob när jag ska resa bort i bara några dagar.
här gäller det att planera. ska jag ha med mej kudde? sovsäck? var ska jag bo? sånt man kallar spänning i vardagen.

för övrigt har det varit hutlöst tråkiga ämnen på karlavagnen den här veckan.


// Tekla



"Idag är det torsdag... Jo, jag sa som så att idag är det torsdag"

Idag åkte jag och hälsade på min lilla mormor, hon var verkligen liten, så liten så liten. Hon kännde inte igen mig, men det gör hon aldrig men hon blev glad för blomman jag hade köpt, vi pratade lite om flygplan. Hon tyckte att det var bra att man kan sätta sig i en flygmaskin och vips så var man någon annan stans.

Nu är farfar här och babblar om det ena och det andra, han är så lustig han. Jag gillar mina släktingar.

// Pixelpanda

Lilla mormor

Min mormor har fått en stroke, jag är hemskt orolig och imorgon är det bums till sös som gäller efter skolan. Jag ska köpa en fin blomma och ett litet kramdjur som hon kan ha, mormor tycker så himla mycket om kramdjur.. har jag fått för mig, för hon tittar alltid så glatt på dom när hon hittar något och så har hon flera olika hemma hos sig, jättesöta små elefanter och några noshörningar om inte mitt minne bedrar mig. Lilla, lilla mormor.

// Pixelpanda

RÖV


Jag är på jakt, jakt efter en bostad. Det är inge roligt speciellt inte när man letar under tidspress. Så kort och gott det är därför jag har varit borta här i från. 

Vad har jag sysslat med mer än att slängt iväg en miljon mail på bostäder och ringt hundratals telefonsamtal för att få tag i ett boende.

Jag vet det knappt själv.

Jag och Tuva har tillbringat oändligt många timmar i Attendo bilar med att käka godis och lyssna på Christer. Det är livsfarligt att handla åt pensionärerna på ICA bea, de har alldeles för gott plockgodis så det åker gärna med en påse gott efter att man handlat åt pensisarna.
Jag och Tuva tycker vi ska starta ett handlingsteam på vårt jobb, för vi är så jädrans bra på att handla åt pensisarna.

Jag har varit ute och dansat alldeles för vilda danser. Var på 90´s med Kattis och Jasmine där jag lyckades med konststycket att trilla ner från podiet där vi huserade med våra danser. Jag skämdes så jag höll på att dö, det var bara upp igen och låtsas som inget hade hänt. Det ska vara jag till allt. På vägen hem lyckas jag tigga till mej ett fylleskråvmål och säga tack så mycket nu ska jag åka hem.
Jag har även hunnit med ett besök på ace där jag drack rödvin som folk ratat i baren.
Debaser medis har jag också ärat med ett besök, i lördags. Jag drack öl med sugrör och dansade järnet med Anna till åt minstone två Broder Daniel låtar tills någon lyfter upp mej vilket jag finner obehagligt, inte minst för att jag hade en alldeles för kort klänning för sånt.
Dagen efter vaknar jag upp i Vaxholm och är alldeles för bakis för mitt eget bästa. Kliver inte upp förrän kvart över fyra. Spelar lite tv-spel men får alldeles för ont i mina tummfilér. Länge leve joysticken tyckte jag men ingen verkade hålla med mej. Jag åker hem.
Nästa morgon vaknar jag och är hemskt trött och något hängig under dagen utvecklar min kropp mer och mer halsont, så jag åker med Tuva hem för att bli kurerad med te, c-vitamin och såna där antiförkylnings-droppar. Har dock inte känt mej speciellt piggare idag, jag har verkligen inte råd att vara sjuk nu när jag jobbar som timmis igen. Men i morrn då jävlar ska jag vara frisk och kry igen. Så hoppas vi på att jag inte behöver jobba på torsdag.

Annars har allt gått sin stilla lilla lunk.

Over and out

// Tekla




Rabarberte på djurgården

Gud, så soligt och fint det var idag. Kallt och soligt, kan det bli bättre än så på vintern?

 Idag så fattade jag ett klokt beslut. Jag skulle till djurgården och promenera. Och så blev det. Mysigt, jag tror att jag ska göra ett schema för hur mina veckor ska se ut, då kan jag peta in djurgårdspromenad minst en gång i veckan.



En Paulina sitter på bordet i ett 50-talskök, funderar på viktiga saker, som vilket te som är mest lämpat för en djurgårdspromenad.



Det är så trevligt att åka båt, varför gör man inte det oftare?



När jag blir rik ska jag bo här.




Jag satt en stund och drack te.



Sen gick jag vidare...



Denna skapelse väckte så fruktansvärt många barndomsminnen till liv , åh.

Sedan så traskade jag vidare hem till min mor, hon bjöd på kaffe och smörgås. Och så fick jag en reflex också. Mor och jag lyssnade på shout out louds och läste bloggar. Talade om lägenheter och arbeten.

Talade även med min moster i telefon ett bra tag, hon är rolig hon. "Dom där trosorna ser ut som herrbadbyxor, sånna som håriga strand-raggare har"

// Pixelpanda

Snodd...?

Jag färgar mitt hår och behöver en hårsnodd... Jag SKA ha en hårsnodd någonstans, en vit, jätteful och tjock. MEN NÄR JAG BEHÖVER DEN DÄR FÖRBASKADE SNODDEN SÅ ÄR DEN BORTA!!! ÅH, SÅ ARG JAG BLIR!!! FRÄSER OCH SPOTTAR!

//Pixelpanda

Fredag, Lördag, Söndag! ...and this is England!

Fredag. Ullis fyllde 19 i torsdags detta valdes att firas under frdagsafton, inget märkvärdigt direkt, några öl med finfina vänner.  Det var himla trevligt och till Ullis så gav jag soltorkade tomater i present, hon gillar soltorkade tomater.

Lördag. Jag rensade min garderob. Herre, vad jobbigt. Jag slängde nästan allt som var trasigt eller förstört, bla min mintgröna kofta som har haft rödvinsfläckar på sig sedan sommaren 2007, jag har verkligen inte haft hjärta att kasta den. Som  jag älskade den, gränslöst. Inget märkvärdigt egentligen, 150-200 kr på H&M men för mig visste den mintgröna koftans värde ingen gräns. Slängde även alla gamla strumpbyxor med hål i och nästan alla mina strumpor. Vad ska jag med strumpor till? Jag använder ju bara strumpbyxor...

Söndag. Tvätt, tvätt och tvätt. Man måste ju ha rena kläder. Men om man som jag, äger typ en miljon trosor så är det väldigt  jobbigat att tvätta, faktiskt. Att stå och hänga och veckla ut miljontals blöta små trosbollar är INTE roligt. Men det är hemskt trevligt när dom är torra och man kan lägga dom i sin låda igen, speciellt dagen efter när man ska välja. Då kan man välja helt fritt och slipper gräva längst ner och upptäcka att det enda som finns att välja mellan är äckliga stringtrosor eller hundra år gamla hello kittysar. Nej, då kan man välja vilka man vill! Härliga känsla.


Jag har också kommit till en ganska så viktig insikt. Jag åker till London på fredag. Jag har nästan inte tänkt på det fram tills för kankse två dagar sen. Jag har inte packat, inte växlat pengar, inte planerat vilka butiker jag vill gå i, inte funderat på vilka museer jag vill besöka eller ens funderat på vilka kläder jag vill ta med mig.

Bilder från mitt förra Londonspektakel.

london

Så här  vilsna var jag och Ullis för lite mer än ett år sedan.



Ullis dricker lite kaffe på ett trist Café på någon trist gata.



Alla Londonbor måste ha varit överlyckliga som fick ha oss spökandes och rännandes på deras gator...

Nu är det ju tyvärr så att jag inte åker med Ullis för att se lejonkungenmusikalen denna gång. jag åker med min familj men det är andra minst lika trevliga aktiviteter på schemat denna gång. Typ fotboll.

// Pixelpanda


RSS 2.0