Mitt liv har gått i kras, jag skulle på barnkalas


Vardagen är grå och jag är trött



Konsumera mera!

Jag spökade i den stora staden, södermalm idag och gick lös på Lisa Larsson, Beyond Retro, Åhléns och Hemköp. Jag trillade också in på Tigris skrädderi...

På Lisa Larsson köpte jag mig en lovely svart kappa som kommer få tjänstgöra mig under kalla vinterdagar tills det bara är trådar kvar av den fantastiska skapelsen, jag fick även med mig ett par fina örhängen som Lisa Larsson gav mig i present, jag blev så himlans glad, dom är så fina och rosa!

Nästa stopp var Beyond retro, där hittade jag en rosa klänning (ett nattlinne?) i tyll och spets som jag tog med mig hem, den tänker jag använda i tid och otid, så fin var den.

Sen traskade jag vidare till Åhléns där den egntliga planen var att köpa en sån där body som tydligen ska vara så trendig... Eh, jag tyckte mest att det verkade praktiskt men jag hittade bara sådana i XL och XS, så jag gick därifrån med en grå t-shirt, ett halsband med en silvrig jordgubbe på, ett par fula trosor och ett par örhängen som var röda hjärtan.

Sedan tog jag rulltrappan ner till hemköp för att köpa vanlijte, det var slut så jag köpte rabarber- och gräddte istället och tog tunnelbanan till t-centralen och letade efter mitt vaniljte på hemköp där, det var slut. Jag gick därifrån med vita bönor i tomatsås och linfrön.




Örhängen från Lisa Larsson. Åh, så älskvärda!




Klänning (nattlinne?) från Beyond Retro. Dig tänker jag använda så ofta jag bara kan, tillsammans med ljusblått och ännu mera rosa!



Åhléns reade ut små saker som jag inte visste att jag behövde... saker som jag inte borde ha köpt.

// Pixelpanda

Cigaretternas förtryck och förföljelser är över.

Idag tog jag mig en liten sovmorgon.. närmare bestämt en fyra timmar lång sådan. Det var dumt, inte med flit men helt klart lika dumt ändå. Så.. nu sitter jag här i nattsärken och dricker mitt kaffe och önskar att jag fortfarande vore rökare, då kunde jag sitta här och dricka kaffe och röka mina Camel Blue, som var det bästa jag visste när jag fortfarande var föslavad under nikotinets regim. Men eftersom jag är väldigt nöjd över att ha lyckats slå mig lös ur nikotinets bojor så är det inte så jobbigt som jag kankse vill framställa det som. Men som alla vet så är den stora omställningen från slaveri och total frihet lite skrämmande och ibland så längtar även den nu fria och självständiga individen tillbaka till sina förtryckare.

Jag har revolutionerat och på så vis störtat cigaretterna från makten, jag är nu fri att bestämma över mitt eget liv. Jag lever inte längre i rädsla. Jag har ensam störtat denna diktatur, styrd av L&M och Camel Blue.

Och om du funderar på att sätta stopp för detta förtryck så tveka inte, förstå att cigaretternas makt faktiskt inte är större eller starkare än din egna fria vilja!

Rökares lungor

Detta är den verkliga sanningen om cigaretternas förtryck mot oskyldiga människor, vars enda brott var att de inte var mer än människor en gång i tiden och föll för cigaretternas propaganda om ett rent liv! Är detta någonting som du stolt vill representera?


// Pixelpanda

Öppet hus!

Under öppet hus var jag inte så jättemotiverad till att repa en scen till våran slutproduktion framför publik då jag knappt kan en enda replik men var så illa tvungen... Men efter vår lektion så tog jag och Jozehine tillfället i akt och tog en bild på mig när jag posade underligt och aningens snett framför en utav de fabulösa svarta skärmarna, som kan användas till både det ena och det andra och vem vet till vad mer för tokigheter!

hg

Så här finurligt seriös blir man av att, på ett ganska så ovanligt vis, propagera för teaterprogramet på st eriks gymnasium.

// Pixelpanda

Fredag

I fredags så ville mina kära vänner Jozephine (Ja, hon stavas faktiskt så, på riktigt) och Chantal att jag skulle följa med dom ut och spöka i natten, jag var väldigt positivt inställd till denna utgång. Tills då att Jozephine ringde och frågade när vi skulle mötas och en äcklig känsla av obehag och olustighet började läcka inom mig, en lätt ångest slog mig i magen. Så jag bestämmde mig för att stanna hemma. Jag gick och hyrde film, Marie Antoinette och I'm not there, mycket trevligt. sen var jag ju pigg i skolan under lördgagen också vilket var bra eftersom att det var öppet hus och vi skulle spela teater för våra små spökbesökare. Hoppas att vi gjorde ett gott intryck på dom små liven så att dom vill börja i våran skola!

yjjjj

Film, juice, te och frukt!

// Pixelpanda

När världen bjuder på blask, bjuder Pixelpanda på scones


Om man tittar ut genom mitt vardagsrumsfönster möts man av detta.

Meow
Livsmotivation?

mgjghh
Ytterst tveksamt. Och läppstift åt helvete..

scones
Scones står för dagens matintag, man blir glad av scones och när världen bemöter en med kyla och kalla känslor så behöver man bli glad.

// Pixelpanda

Mrs Dalloway eller Förvandlingen?

Jag tackar gudarna för att jag hade mitt ID val förra terminen så att mina onsdagar denna termin inte ser ut som dom gör för ett par andra i min klass, 08.00 - 16.30


Jag var på biblioteket och lånade två böcker (Franz Kafka - Förvandlingen och Virginia Woolf - Mrs Dalloway) som min svenskalärare sagt åt mig att läsa, hon vill att jag läser en utav dom och sedan vill hon att jag lämnar ett MVG+arbete om den bok jag valt. Eller egentligen vill hon nog bara att jag lämnar in något överhuvudtaget, då inlämningar inte är min starkaste sida. Men jag skulle absolut inte ha något emot om hon petade ner ett par trevliga bokstäver och kanske ett plustecken på mitt arbete när det är färdigt...
Jag lånade även med mig några skivor som jag nu är i full färd med att lyssna på. Lite rolling stones, lite the who och lite sånt som mest såg trevligt ut, så jag får se om det är lika trevligt.

Nu ska jag dricka kaffe, gå ut på en promenad och sedan läsa Mrs Dalloway.

// Pixelpanda


City Akuten


Jag kan inte se världen i ljusdager. För jag har halsont. I morse vid fyra tiden vaknade jag och visste inte alls hur jag skulle ha huvet på kudden, det gjorde ont överallt i halsen, nacken och i öronen.
Men jag proppade i mej en panodil och somnade så småningom igen.
När jag vaknade igen bestämde jag mej för att nu får det tusan vara nog. Så jag begav mej in till stan för att besöka city akuten. Där var det inte alls dr Greene eller dr Carter som tog hand om mej utan en dr Per. Dr Per visade mej till ett rum med något som liknade en tandläkarstol från tidigt 60-tal, där fick jag sitta ett slag och vänta på honom. Under tiden jag väntade hann jag inspektera instrumenten och jag tyckte inte det såg kliniskt ut, herregud jag vill ju att allt som ska användas på mej ska vara inpackade i plastkartonger så att inte någon patient innan mej kan ha råkat hosta eller ännu värre nysa på instrumenten. Dr Per kom tillbaka stoppade en pinne i halsen på mej och konstaterade att jag inte hade halsfluss, sen skulle jag ha mitt sjukintyg och det tog det Dr Per hundra år att skriva på. För det här kalaset fick jag punga ut 300 kr. När jag skulle gå därifrån efter mitt besök på City akuten som tog ungefär 2 timmar och 20 minuter var jag så himla kissenödig, men aldrig i livet att jag skulle använda toaletten i väntrummet. Den måste ju flöda av bakterier och diverse bacilusker, jag skulle säkert blitt sjukare om jag slått en drill på den toaletten.
Men överlag så gillar jag city akuten. Dessutom mår min hals bättre

over and out

// Tekla



Pixelpandas helg

Lördag och Söndag tillbringade Jag hemma hos min vän Magnus som Jag tidagare skrivit om med värme i orden och Med Pontus.

Lördag:
Vi åt absurda mängder mat, tacos. Och såg på film, Quadrophenia, Monty pythons Livet e Python och Sin city, vi drack te. Jag satt uppe till fem med Pontus och pratade om saker som är viktiga när man är nitton, Kärlek, vänner, hångel, öl och tankar på att fly någonstans långt, långt bort ifrån stockholm, sverige.
Att allt som handlar om kärlek, relationer och känslor är så förbaskat jobbigt hela tiden, det finns absolut inga genvägar att svänga av på när man tycker att vägen är för lång och ojämn. Jag vill säga att det rent utav suger att vara nitton men det tycker Jag faktiskt inte så det vore ju hyckleri.

Söndag:
Vi vaknade, åt frukost och städade Manges kök och då och då slängde vi ett öga på Austin Powers.

Sammfattning - En bättre helg kunde nog ingen ha. Bra vänner, bra film, fina samtal, dåliga skämt, massor med mat, kramar och musik.

// Pixelpanda

Lördag

Eller så gör man båda. Köper en ny väska och åker på smygresa


Skål på er


Fredag

Fredag värdelös fredag, kunde lika gärna skriva världelös. Det känns inte som världen existerar, eller som att världen har glömt mej kvar och fortsatt sin resa.

Jag har tröst städat idag, lägnheten.
Jag har fått peppande telefonsamtal från Pia.
Jag har en katt här som gör sitt bästa för att trösta.
Jag har tröstätit tårta.

Det bästa med det här är att jag kan vakna upp i morrn och känna mej mycket bättre till mods.
Och då ska jag endra åka på smygresa eller köpa en väska.

Så god natt




Jag hade tur

Idag var Jag som man sig bör i skolan.. Pojken som brukar sitta brevid mig på körkortsteorin var inte i skolan idag så då hade jag ingen som fick mig att dra på munnen där.

Jag har även tänkt mycket på min kära vän Magnus idag, han åker iväg på måndag och jag har inte träffat honom sedan lördagen innan julafton och trots det så måste jag våga påstå att jag ser honom som en av mina bästa vänner. Jag berätar det mesta för honom och när Jag är ledsen så får han mig alltid att må så himla mycket bättre. Jag vet faktiskt inte om dessa känslor är ömsesidiga och det struntar jag faktiskt i.

Jag och Magnus har:
Druckit ett ruskigt äckligt vin som tillverkats av Magnus själv (och Pontus, men nu handlar det inte om honom)
Spökat på Arvikafestivalen.
Kollat på Filmen G.
Legat på ett tak på södermalm och druckit avslagen Coka-cola, rökt för många cigaretter, lyssnat på musik och hatat tvåsamhet.
Legat på bondegatan vid fyratiden på morgonen och lyssnat på Håkan Hellström.
Väckt Malins granne klockan typ fem på morgonen, vilket Malin tydligen inte alls var särskillt nöjd med.
Varit på en fest där Jag nästan avslutade vår vänskap, men som tur var så är Magnus på tok för charmig för att man ska kunna gör något sådant.
Myglat till oss mängder med öl.
Dansat.
Konstaterat att vi inte ska syssla med förhållanden. Många gånger.
Varit jävliga mot Pontus.
Haft fantastiska bakisdagar i hans trevliga soffa.
Sjungit i tunnelbanan.
Druckit mycket öl.
Varit tillsammans på facebook i ungefär en vecka, det var ett skämt och det var nog det sämsta skämtet någonsin... Vi kom på det en sen lördagsnatt efter oklar mängd alkohol coh tyckte att "Gud så kul! Alla kommer tro att det är sant".

Vi har gjort mycket andra saker men det här är saker jag minns som lite bättre.

Det ser nästan lite äckligt ut
Det ser nästan lite äckligt ut.

/ Pixelpanda

sol i sinne brun inne. rudolf

Idag skiner solen, och kollar jag endast på huset mittemot och undviker att kolla ner på marken kan jag leka att det är vår speciellt nu när grannarna med balkongen mitt emot äntligen har tagit bort sin hysteriskt blinkande ljusslinga.

Det är sol och jag har min lediga dag, som gjort för att gå ut på fotopromenad i stan.
Men inte idag nej jag är sjuk. Tillbringar istället dagen med att ligga i sängen lyssna på radio och titta på fina klänningar och drömma mej bort på utomhus kalas.
När det blir vår sommar har jag bestämt att jag ska bära ner stolar och bord ner på gården och där ska vi sitta äta god mat och dricka vin innan vi fortsätter vidare till någon park för parkhäng.
Jag finner det förtjusande att äta utomhus.  Alltså inte vardagsmiddag på altanen, utan det ska ställas till. Kånkas på bord ätas på ställen där man inte brukar äta eller ha en fin middag på en filt.

Nej nu ska jag sluta drömma och landa i verkligheten igen och samla ork för att gå upp till affärn och handla lite förnödenheter till mitt halsont så som sura winergum, knäckebröd och nåt att dricka med bubblor i.

// Tekla

Tekla

Då var det min tur att presentera mej.

Det ord som beskriver mej allra bäst är virrig.  Är jag inte förvirrad över livet och andra diverse saker så virrar jag bort mej på Stockholmsgatorna om nätterna med öl i kroppen och dans i benen.
Om dagarna drömmer och längtar jag efter våren, medan jag tar hand om pensisar till sena eftermiddagen. Jag är ingen vinter människa nej jag gillar inte tunga vinterjackor och klumpiga skor. Jag vill ha kinaskor, ljusa nätter och vin i parker. 

Förutom kinaskor och ljusa nätter gillar jag att lukta på havet och kika ut mot horisonten. Äta apelsin i solväggen om våren då när solen precis har börjat värma så där skönt och man tycker sej finna hopp över tillvaron igen efter den långa hösten och vintern.

Det finns alldeles för mycket saker jag ogillar så som att frysa om tårna så det tänker jag inte ta upp.

Nu väntar en stundande vår och då ska vi vara glada.

// Tekla






Pixelpanda

Jag tänkte skriva en kort presentation om mig så vet man vad det är för odåga som skriver.

Jag heter Paulina och saker som gör mitt liv lite mer värt att leva är: rosetter, Broder Daniel, smala poppojkar, te, promenader, picknickar, film, kanelbullar, nästan allt som är rosa eller ljusblått, pandafrisyrer, röda läppar, lösögonfransar, avokado, Le muhr, billig öl, när solen tittar fram så där mysigt genom några träd, Parken, cup cakes, filtar och när det är så kallt ute att marken börjar glittra.

Om jag var ett djur skulle jag vara en katt och bo i en överklassfamilj. Då kunde jag ligga och mysa på en mjuk kudde hela dagarna och inte behöva göra någonting, de skulle mata mig, klappa och älska mig och jag skulle inte behöva lyfta ett finger (eller en tass kanske) för att dom skulle ge mig allt det där. Lyx och mys.200720082008    Öl med sugrör...

2009



Tolvslaget firades med sockersött, rosarött, bubbligt vin. Fint.

2009s första uppvaknande var minst sagt suspekt då det kom sig som så att farbror polis ringde på dörren och undrade om vi hade hört något oväsen i natt, det är nämligen så att rinkeby är så farligt och det hade varit inbrott i lägenheten under. Läskigt tycker vi. Sedan begav vi oss till Rynkebycentrum för att jaga mat, pizza. På vägen dit hittade vi en butik som hette super price där sålde de eminentröjor för 15 kronor, vi köpte varsin sådan skapelse. Nu spenderar vi resterande tid av dagen iförd de gudomliga tishorna framför Ebba och Didrik med varm och kall. Mer perfekt kan det nog inte bli.


Puss och kram / Tekla och Pixelpanda

RSS 2.0